Кюстендилски борци сред най- добрите 10 в своите категории
Кюстендилски борци сред най- добрите 10 в своите категории / netinfo

Спортист №3 на Кюстендил за 2003 година в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил, вицеолимпийската, световна и европейска шампионка Станка Златева е едноличен лидер в първото издание на тазгодишната съвместна класация на сайта на Българската федерация по борба и Иранската информационна агенция- ИСНА.
Проектът се реализира за трета поредна година, като се вземат впредвид всички резултати от турнирите от календара на ФИЛА. За всяко призово класиране всеки борец взима определени точки, а изчисленията се правят от лицензирания рефер към БФ Борба Божидар Минков, съобщава официалният сайт на федерацията.

Турнирите са разделени в четири категории, като най-много точки се начисляват за световното първенство - 20, 13, 11, 9 т. съответно за 1-во, 2-ро, 3-то и 4-то място. Във втора група попадат европейско и азиатско първенство- 10, 6, 4, 2 т. А в останалите две групи се разделят турнирите според тяхната класа и авторитет. В трета са тези от ранга на "Дан Колов" и "Никола Петров" -  8, 4, 2, 1 т.
За начална база на класациите служат резултатите от Олимпийските игри през миналата година, като се дават бонус точки на борците, заели от І до V място в Пекин.

Освен Станка Златева с призово класиране за месец април са Иво Ангелов (2 м, кат. 60 кг) и Явор Янакиев (4 м, кат. 74 кг) в класическия стил , както и Радослав Великов (5 място в кат. до 55 кг) и Кирил Терзиев (3 м., кат. 74 кг) в свободния стил.

Двукратният носител на приза Спортист №1 на Кюстендил / 2000 и 2004 г. /- Владислав Методиев е 8- ми в категория до 96 кг. Друг двукратен носител на отличието Спортист №1 на Кюстендил / 2006 и 2007 г. /- Александър Костадинов е 9- ти при 55- килограмовите в класическия стил. И още един кюстендилец Александър Александров е в класацията, 27- ми в категория до 60 кг.

При жените, Ралица Иванова е на 7 място в категория до 67 кг.