Кражби и запалена цистерна
Кражби и запалена цистерна / netinfo

         Дупнишки полицаи са установили и задържали за няколко часа извършители на кражба на пари  снощи. Вчера привечер няколко мъже са се отбили в автоморга край Дяково, за да потърсят части за автомобил. Докато били обслужвани и оглеждали предложенията, двама от тях успели да откраднат от автомобила на служителя 680 лв., после заминали в неизвестна посока. Потърпевшият сигнализирал полицията. Няколко часа по-късно извършителите били установени на територията на община Бобов дол и задържани. Установено е, че парите са откраднати от двама младежи на 24 и 27 г. Те са задържани за 24 ч в ареста на РПУ – Дупница. Единият е известен на полицията като извършител и на други кражби. Работата по случая продължава.

      Вчера в РПУ – Кюстендил, са заявени 2 кражби на пари от къщи в с. Дождевица. От едната къща са отнети 500 лв. и моторен  трион, а от другата – 200 лв. Образувани са преписки в РПУ – Кюстендил.

     Огневи работи в имот в на ул. “Хан Крум” в Дупница са причинили запалване на цистерна за нафта вчера. Пожарът е угасен от РСПБЗН – Дупница. Материални загуби не са нанесени, съобщават от ОДП.