Ковачки инвестира в мините. Всичките 2 800 работници с пълни заплати
Ковачки инвестира в мините. Всичките 2 800 работници с пълни заплати / Влади Владимиров

Всички заплати във "Въгледобив- Бобов дол" за 2011 година са изплатени на 100%. В предприятието работят 2 800 души. Те са подпомогнати за Коледа с по 50 лв.

"Нямаме никакви задължения към нашите работници. Те трябва също да са доволни, защото техния труд е оценен. Въгледобив работи стабилно, което може само да ни радва. На мината разчитат и ТЕЦ- Бобов дол, и населението, защото нашите въглища са от най- добрите. Спасихме от ликвидация рудник "Миньор", запазихме 250 работни места. Това също може да говори на жителите на общината, че има ли я мината ще има и живот, и  стабилизиране но общината", коментира в интервю за Дарик радио изпълнителният директор Огнян Зарев.

За мината се прави дългосрочна програма за развитие, особено за рудник "Бабино", за 20 години напред. Идеята е там да се инвестират 30 млн. лв., а за  цялото предприятие 50 млн. лв., в близките 5- 6 години.

"Искам да благодаря и на нашия работодател г- н Ковачки, че удовлетвори това наше искане да спасим и рудник "Миньор". Осигуряваме работа на 2 800 души. Едва ли има в страната друго такова предприятие. Ние сме от щастливите общини, че имаме на наша територия мината и Тец-а", каза още инж. Огнян Зарев.