Празник на плодородието
Празник на плодородието / Влади Владимиров
Конкурс за Най-тематичен костюм ще бъде проведен на Празника на плодородието в Кюстендил, който е на 30 септември. Деца ще дефилират облечени в костюми на плодове и зеленчуци. Предвидени са и много награди, както и томбола за публиката.

Водещ ще бъде Кристиян Янкулов, който е и един от музикантите, които ще забавляват публиката на Заключителния концерт на празника, с начален час- 19:00 часа, на площад “Велбъжд”.
Кристиян Янкулов е български поп певец. Той е известен с участието си в музикалния формат „X-Factor България“, както и в редица фестивали, концерти и мюзикъли.
 
Пей сърце, Световъртеж, Балканска черга и плодородие в Кюстендил през септември

Другият изпълнител в програмата е Мел Плачкова. Тя е на 21 години и е от София. Учи пеене при вокалния педагог Аделина Колева и вече има два реализирани авторски музикални проекта и много концертни участия. Още с излизането на новия й сингъл “Слънцето Ни Пали” това лято, песента се покатери на ТОП 5 позиции в най-големите музикални класации.

Празникът на плодородието ще бъде открит утре в 12:00 часа в Кюстендил, а награждаването за най- голяма ябълка и най- красиво аранжирани щандове ще бъде в 17:00 часа.
 
Дарик- Кюстендил