Концерт Симфония с Хилда Казасян в Кюстендил
Концерт Симфония с Хилда Казасян в Кюстендил / netinfo

Хилда Казасян гостува в Кюстендил с концерт- „Симфония", тази вечер от 18, 30 ч. на Арката на пл. „Велбъжд". Кюстендил е един от 5- те града включени в проекта й. Той е одобрен за финансиране по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства" на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и бе избран от Министерството на културата на Република България измежду 240 други кандидатури. Проектът е част от Националната стратегия за интегриране на ромите.

„Симфомания" е арт продукция за популяризиране и възраждане на интереса към симфонична и джаз музика сред възможно най-широк кръг слушатели. С доказания си професионализъм и повече от 20 години успешна активна сценична дейност, авторите на проекта (Хилда Казасян, Борислав Йоцов и Христо Йоцов) целят да провокират интереса на широката общественост, подрастващите музиканти и българските артисти в посока преоткриване на ценностите на европейската и световна музикална култура.

Проектът ще се реализира като цикъл от 5 (пет) концерта на територията на областите: Монтана, Ямбол, Пазарджик, Софийска - община Ихтиман и Кюстендил..

Музикалната програмата включва, както авторски произведения, така и образци от световни класически автори, аранжирани специално за проекта. Програмата съчетава симфонична, джаз, етно и фолклорна музика. Програмата е разработена от авторите на проекта, с участието на симфоничен оркестър от ученици на Националното училище „Любомир Пипков"- гр.София, утвърдени музиканти, композитори и изпълнители като Хилда Казасян, Христо Йоцов и Борислав Йоцов.