Строеж на скейт- парк
Строеж на скейт- парк / Маргарита Петрова
Община Дупница започна изграждането на скейт- парк, като изборът на площ падна върху т.нар. Скалско игрище. От 3 дни, теренът се разчиства и ще започне полагането на специализирана за този спорт настилка. Върху 430,5 квадрата ще бъдат разположени съоръженията за скейтборд, като паркът ще бъде пригоден и за любителите на ролерите. Съоръженията, които ще бъдат монтирани са сертифицирани и се произвеждат в най-големия завод за такива в Европа, в Естония, откъдето ще бъдат внесени. Стойността на обекта е 47 492 лв, а изпълнител е "Азимут Спорт" ООД-София.
 
"Имахме няколко варианти за избор на квадратура и съоръжения. Съвместно с младежите, които практикуват този спорт обсъждахме на няколко срещи възможностите и в крайна сметка, това което поискаха и избраха, това ще се реализира. Районът ще бъде приведен във вид, така че да бъде и приятно за отдих местенце. Забавихме се с реализацията цяла година, но идеята постоянно се надграждаше. Ако всичко върви по план, до 15-20 август най- късно ще имаме много хубав скейт- парк, какъвто на общината липсва и най-вече на младежите. За останалата част от площта, имаме някои идеи. Със сигурност ще бъдат свързано с някакъв вид спорт или пък продължение на друга идея за любителите на по- екстремното колоездене, но засега не се наемам да кажа категорично", коментира кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

Скейт- паркът ще бъде и с осветление, за да се използва в тъмните часове на деня. Той ще бъде и с места за отдих, а най-голямата атракция ще бъде направата на 20- метров улей, по който скейтъри и любители на ролерите ще могат да влизат в парка.
 
Дарик- Кюстендил