Кмет иска по-малко празници, оплаквания от сметопочистването
Кмет иска по-малко празници, оплаквания от сметопочистването / netinfo

   По-добро сметопочистване поискаха кметове на населени места и кметски наместници в община Кюстендил на регулярна среща в общината. Климент Терзийски, кмет на Шишковци, посочи, че общинските автомобили за сметопочистване частично си вършат работата.  Причина за това е и невъзможността на машините да минават през улици, които са разкопани заради изграждане на канализация в селото.  

   Селата Вратца и Горановци не се обслужват от техника на ОП "Чистота". Емил Яначков, кмет на с. Горна Брестница поиска намаляване на селските празници в календара.

    "Нужно е, сега веднъж празнуваме курбан, след това празник на селото, по-късно земляческа среща, осветиме един паметник, после друг, нареждаме ги 15 празника на село", каза Яначков.

    "Събирайте автентична информация за селата си, интересни снимки, любопитни факти, забележителности и ги качвайте в интернет. Това е реклама за населените места, които управлявате, предизвиква интерес и привлича вниманието на туристи", коментира секретарят на общината Борислав Крумов.

   Екатерина Николова, кмет на с. Долна Гращица  заяви, че  кметството кандидатства по проект за създаване на зона за отдих - беседки, алея, озеленяване, детски площадки на стойност 2000 лв. Очакват и средства за реставриране на оброчищата "Св. Симеон" и "Св. Харалампи".