/ Дарик-Кюстендил
Няма да има промяна в треньорския състав по възрасти в новата школа по футбол, лице на която станаха Илиян Стоянов и Цветелина Кирилова. Няма да се променят и таксите, които досега са плащали родителите в другия клуб, каза пред Дарик един от треньорите Кирил Мицов.

Родителите на 99% от децата, които тренират под ръководството на Красимир Петков, Мартин Йорданов, Николай Наков и Кирил Мицов, вече са подали заявления за преминаване във ФК “Кюстендил”, коментира пред Дарик Мицов.

Клубът е подал заявление пред Общинското предприятие Управление на общинските имоти за ползване на спортната база за тренировки и мачове.
 
“Всички знаят кой е лицето на новата школа- Илиян Стоянов, заедно с Цвети Кирилова. Проф. Лъчезар Димитров, който ръководи българската треньорска школа даде за пример при последния ми курс Илиян Стоянов, като български треньор, които работи успешно в чужбина и има собствена школа. Много помагат родители, с частен бизнес. Искаме да им благодарим и 4- та треньори, те са помагали, помагат и в момента. Те са вече спокойни, че парите им отиват за децата, не потъват някъде.

Децата им в следващите 3 месеца няма да останат без мачове. От другия клуб спекулират, човекът там доказва, че не го интересуват децата, а само мъжкия отбор, да се отсрами, да се върне във “В” група”, заяви в интервю пред Дарик Кирил Мицов, като позиция от името на клуба и 4- та треньори. Той допълни, че вече има договорени приятелски срещи с отборите от зоналната група U15 и Юноши младша възраст, а за

Първенствата- Футбол 11 и Футбол 9 има потвърждение, че ФК “Кюстендил” може да участва в жребия за новия сезон.
 
“Ние няма да правим спънки на деца или да сме срещу правилата. При родените 2008 и 2007 година ще участваме с приятелска среща, с отбора който почива в кръга. От април месец ще участваме и в турнири, но със съгласието на клуба и на родителите. Таксите няма да се променят, всичко ще се събира по легален начин.

Не всички пособия, с които сме работили до момента са на ФК “Велбъжд”, има вече купени и нови. Във ФК “Кюстендил” също имат екипи и нови пособия. Няма да се изхвърляме с обещанията, както бе в другия клуб. В близко бъдеще ще има пълна екипировка”, коментира Кирил Мицов.

По отношение на базата, той бе категоричен, че очаква разрешение от общината за ползването й по график. “Няма да възпрепятстваме тренировъчния процес в другия клуб, ако има такъв”, заяви Мицов.

Треньорът се обърна към децата и родителите на родените 2007 година деца, като ги покани, при желание да се присъединят към новия клуб.
 
“Те не са забравени, но няма да прибягваме към практиката от другия клуб да се обаждаме на родителите и да ги караме да местят децата. Които искат са добре дошли, ще ги тренираме с Николай Наков, сряда 18 ч.”, каза Мицов, който е работил повече от 2 години с тези футболисти в детските градини.
 
За финал, Кирил Мицов държеше да каже:
 
“Атаките срещу нас треньорите не бяха малко и искам да се спомене, че миналия полусезон, за деца 15 и 17 и тези във Футбол 11 и Футбол 9, всичките пари са единствено и само от родителите, ФК “Велбъжд” няма участие. Таксата за ползване на терените в София, все още не е платена.

Единственото платено нещо са първите 4 кръга на Деца 15, до миналата седмица не бе платен и транспортния превоз.

Всичките деца, които досега тренираха във “Велбъжд”, а вече ще тренират в “Кюстендил”, всъщност няма значение как ще се казва клуба, защото истинският “Велбъжд”, отдавна го няма, са привлечени във футбола от Кирил Мицов, Мартин Йорданов, Красимир Петков и Николай Наков, не от Васил Русаков, Г- н Бачовски и Юли Кръстев, моето уважение, само към последните двама, не и към Русаков”.
 
В редакцията на Дарик-Кюстендил, към момента няма покана за пресконференция или желание за интервю от ръководството или треньорския екип на ФК “Велбъжд”.

 
 
Дарик- Кюстендил