Калин Василев спечели литературния конкурс „Южна пролет
Калин Василев спечели литературния конкурс „Южна пролет / dariknwes.bg

С книгата си „Опити за любов и щастие" ,нашият бивш колега, Калин Василев спечели литературния конкурс „Южна пролет" 2013 г. в раздел „белетристика". Той бе награден от председателя на журито - проф. Боян Биолчев и кметът на Хасково - Георги Иванов.

В раздел „поезия" бе награден Димитър Манолов, за литературна критика - Биляна Курташева, а за киносценарий - Венцислав Василев. Наградата на КДК бе присъдена на Росица Станева, а призът „Александър Паскалев" за цялостно творчество получи сатирикът Петър Марев.

Това е поредно отличие за дебютната книга на Калин Василев, след като през 2012г. спечели националния конкурс на издателство „Хермес". През същата година с книгата си „Опити за любов и щастие" печели и националния литературен конкурс „Светлоструй".

Калин Василев е роден през 1985 г. в Кюстендил. Печели конкурсa "Романът на бъдещето", част от кампанията "Голямото четене" на БНТ, второ място на конкурса за кратка проза на LiterNet и eRunsMagazine (2008), първо място за кратка проза на списание "Едно" (2007), награден е и от Travel.bg  за пътеписите "Момичето от Оушън" (2008) и „Manhattan, NY" (2010). Номиниран е в категория "Проза" на IV-ия Национален литературен конкурс на издателство "Хермес" (2010), а през 2012 г. го печели. Получава почетния медал на Югозападния университет "Неофит Рилски" за високи резултати в литературата. Автор на сборника с разкази "Опити за любов и щастие" (2012). Негови текстове са включени в няколко литературни сборника. В продължение на две години работи като репортер и водещ в "Дарик радио".  Магистър по право.