Нов случай на агресия сред ученици. След спор непълнолетни момичета, едното от които е от Дупница, а другото - от София, си уговорили среща в двора на училището в село Яхиново.

Пред публика, отново от непълнолетни, двете момичета започнали да се бият. Сцените на насилие са заснети от десетки свидетели.

На кадрите се вижда и млад мъж, който държи пистолет. По информация на NOVA става въпрос за пистолет, който е стрелял с пластмасови сачми.

От прокуратурата съобщиха, че е имало произведени изстрели. Те са били по посока на едно от момичетата. То е с травма, но състоянието му не е сериозно.

Разследват бой и стрелба между тийнейджъри в училищен двор

„Двете момичета не са ученици от територията на община Дупница. Едното дори не живее в общината. Разбрали са се да се срещнат в Яхиново. Към момента нямаме друга информация”, заяви Ценка Стоянова от Комисията по борба с противообществените прояви.

„Това е безпрецедентен случай за община Дупница. Детската престъпност на територията й, спрямо общата престъпност, е под 1 процент”, категорична бе тя.

Според Стоянова, криминогенните фактори, които действат на територията на общината и са причина за извършване на престъпление от малолетни и непълнолетни лица са същите като тези, които действат на територията на цялата страна.

„Това са нисък жизнен стандарт, безработица, лоши битови условия. Семейната среда също е много важен фактор. Липсата й или ниския родителски контрол също е една от причините за извършване на противообществени прояви и престъпления”
nova.bg