Изключителна стипендия от Фондация Комунитас за Станислава Ризова
Изключителна стипендия от Фондация Комунитас за Станислава Ризова / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил, архив

Станислава Ризова, ученик в 12 клас на Езикова гимназия "Д- р Петър Берон" в Кюстендил получи голямо признание и е носител на Изключителна стипендия в областта "театрално и филмово изкуство" на Фондация "КОМУНИТАС" -ОБЩЕСТВО 1000 СТИПЕНДИИ.
Това е изключително признание, защото в тази област са присъдени само две такива големи награди, в конкуренция на над 1000 участници- стипендианти в различни области. Наградата е присъдена за сценарий и режисура на "Принцеса Кагуя" и сценарий, режисура и роля в "Принцът".

"Изключителна стипендия" от Фондация "Комунитас" за Станислава Ризова
netinfo

"Това е награда не само за Съни, но и за всички приятели- младите актьори от ЕГ "Д-р Петър Берон"- Ерик Костадинов, Денислав Георгиев, Кристиана Генова, Магдалена Янчева, Анастасия Мелникова, Михаил Иванов, Мартин Георгиев, Добрислав Стоянов, без които тези спектакли нямаше да бъдат осъществени. Благодаря, че ни повярвахте и се втурнахте в това приключение. Благодарности и на Студио "Дебют", на Стела и Дима Укалска, на Чавдар Ненов и г-жа Иванка Янкова. Благодаря на Ани Кръстева, Росен, Бисер и Стефан, на Николай Чавдаров, Мартин Евгениев и всички, които дадоха частица от себе си за реализирането на тези представления.

"Изключителна стипендия" от Фондация "Комунитас" за Станислава Ризова
netinfo

Благодарим и на Александър Мутафчийски от Националния музикален театър за безрезервната подкрепа и обич!!! Представлението "Принцът" спечели и втора награда на Националният ученически театрален фестивал в Русе през м.юни 2015 година", каза щастливата майка Светлана Ризова.

"Изключителна стипендия" от Фондация "Комунитас" за Станислава Ризова
netinfo

Конкурсът преминава в два кръга и на втория има интервю.Интервюто на Станислава Ризова е пред комисия, с режисьор от кукления театър.
Стипендията е в размер на 1 000 лв. и ваучер за книги на стойност от 400 лв.