/ Община Дупница
Председателят на ОбС Дупница Емил Гущеров отрече като невярна информацията, предоставена от лидера на БСП Корнелия Нинова, че предстои закриването на отделенията по ортопедия и хирургия, а най-вероятно и на АГ отделението на общинска болница.
 
БСП искат нова структура на здравеопазването, в Кюстендил настояват за борса за плодове и зеленчуци

„Най-вероятно г- жа Нинова е била подведена от местни политици с невярна информация.Единственото вярно нещо е, че отделението по хемодиализа е закрито, но това се случи отдавна.

От една година и половина всички политически партии в Общински съвет Дупница са загърбили популизма по темата Общинска болница, затова е стъпила на здрави основи.От 23 януари , откакто Мария Иванова встъпи в длъжност прокурист, задълженията са намалели от 2 400 000 лв. до 1 600 000 лв.,данните са  към 31 май.

Идват местни избори, аз призовавам да не политизираме темата, защото виждаме, че като впрегнем заедно сили политическите партии  за каузата здравеопазване, нещата се получават.

Информацията, изнесена от г- жа Нинова е невярна, тя не кореспондира с истината.Когато цифрите говорят, всички мълчим“, категоричен е председателят на ОбС Дупница Емил Гущеров.

Родилно отделение в общинската болница в Дупница спира работа. Веднага тръгна петиция за спасяването му

Още в понеделник той ще изпрати официално запитване до Мария Иванова, която да предостави на сесията на Общински съвет на 19 юли информация за действителното финансово състояние на Общинската болница към 30 юни 2019 г.

„Общинските дружества  правят финансови отчети на 6 месеца и тази информация иначе ще имаме, чак за сесията септември месец, защото през август Общински съвет почива.

За да няма никакви спекулации, това ще направим още този месец“, обобщи Емил Гущеров.