Слаб мениджмънт и катастрофални резултати в общинска болница Дупница
Слаб мениджмънт и катастрофални резултати в общинска болница Дупница / Дарик радио,архив
Причината посочена от прокуриста Мария Иванова е лошото финансово състояние и намаляващия брой деца в страната. 156 деца са родени в отделението в Дупница през 2018 година, а със сумата от 35 000 лв., колкото е финансирането не може да се гарантира заплащане на възнагражденията на персонала. Според Иванова до съкращения на персонала няма да се стигне, тъй като служителите ще бъдат пренасочени към друго отделения.
Почти веднага след изнесената информация тръгна и петиция против спиране на ражданията в АГ отделението на общинската болница. „Обявяваме се ПРОТИВ скандалното решение да се спре дейността на Родилно отделение в Общинската болница на гр. Дупница и по този начин да се закрие едно от най-старите АГ отделения в региона! Интересите на населението на региона са над личните интереси на частни болници и центрове. АГ отделение беше основно ремонтирано и реновирано през м. август 2016 г. със собствени средства на болницата и работи с отлични специалисти.
ОСТАВКА на сложената от ГЕРБ за прокурист Мария Иванова - софиянка, която не се интересува от съдбата на Дупница! „ казват организаторите на петицията.