Две момичета управляваха банка за ден
Две момичета управляваха банка за ден / Маргарита Петрова, Дарик радио

Ралица Ничева и Весела Вучкова, ученички в гимназия "Христо Ботев" в Дупница за ден бяха управители на местен клон на банка. Инициативата, в която се включиха училището и банковата институция е „Мениджър за един ден".

Макар и само за ден директорът на банката Златко Кочев отстъпи стола си и остави задълженията си на директор в ръцете на двете момичета.

Понеделник се оказва най-натовареният ден в банката, когато се правят анализ на отминалата седмица и се набелязват цели за настоящата. Като цяло работата на управителя е натоварена и отговорна, но и добре платена, поне за българските стандарти сподели Златко Кочев.

Училището участва в инициативата "Мениджър за един ден" за 6-та година, като досега ученици са сядали в креслото на зам.министъра на икономиката, гостували са в областна администрация и американското посолство.

Още едно момиче е одобрено за участие в инициативата, това е Любослава Найденова, ученичка в 12 клас на Професионалната гимназия по туризъм и администрация Сапарева баня, тя е била в Държавната агенция за закрила на детето.