Черешовата кампания в Кюстендил тръгва на 1- ви юни
Черешовата кампания в Кюстендил тръгва на 1- ви юни / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Молби за разкриване на пунктове за изкупуване на череши ще се приемат в община Кюстендил от 1- ви юни. Необходимо е и удостоверение за актуалното състояние на фирмата. Дирекция "Икономически дейности", съвместно с кметовете на кметства ще определят местата за изкупуване на черешите, като се спазят изискванията за безопасност на движението, пише в заповед за кампанията на кметът Петър Паунов.
Разрешителното за разкриване на пункт се издава след плащането на такса, в размер на 15, 20 лв./ кв. м. на месец.
Изкупуването на череши ще става от 09,00- 22, 00 часа, срещу представяне на документ за собственост на имота и/ или документи за правното основание за ползването му. Изкупвателните фирми трябва да предоставят на продаващите череши документ за изкупеното количество, съгласно Закона за счетоводството.
Работният ден за бране на череши ще бъде от 08,00- 20,00 часа. При наемането на берачи, собствениците и/ или ползвателите на черешови масиви трябва да осигурят непрекъснато техен представител сред тях, който да ги предвижва от и до изходния пункт, в началото и края на работния ден.
Контрол по спазването на заповедта на кмета се възлага на РУ на полицията в Кюстендил, РД Гранична полиция, ОП "Управление на общинските имоти", съвместно с кметовете на населени места.