Център за кариерно ориентиране - Кюстендил
Център за кариерно ориентиране - Кюстендил / netinfo
Център за кариерно ориентиране - Кюстендил преминава към ОДК- Кюстендил. От началото на годината Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК гр.Кюстендил след решение но Общински съвет – гр.Кюстендил от 29.12.2017г. ще допълва своята дейност – кариерно ориентиране и консултиране на учениците, съгласно  ЗПУО.
Тази дейност ще се осъществява от трима сертифицирани кариерни консултанти, извършвали дейността и до сега в Център за кариерно ориентиране - Кюстендил.

Център за кариерно ориентиране - Кюстендил
netinfo

Център за кариерно ориентиране - Кюстендил
netinfo



Методиката по кариерно ориентиране включва групови обучения по кариерно ориентиране, участия в ролеви игри, тренинги за формиране на умения за вземане на решения, решаване на казуси, организиране на ученически форуми и дискусии по тематични филми.
Консултантите ще оказват помощ и подкрепа на учениците да опознаят себе си, своите интереси и способности, света на професиите, ще бъдат информирани за профилите на обучение, професиите и специалностите в училищата в Кюстендил, за да бъдат готови да направят осъзнат и самостоятелен избор на професия, която биха упражнявали с удоволствие.
ЦПЛР – кариерно ориентиране и консултиране в Кюстендил се намира на на ул.„Цар Освободител“ №189, ет.1.  Разполага с кабинет за информиране, кабинет за индивидуално консултиране на ученици, зала за презентации, където се провеждат групови срещи и дискусии по тематични филми.

Център за кариерно ориентиране - Кюстендил
netinfo



Консултантите работят и с разнообразни интерактивни упражнения за деца от I-XII клас, съобразени с техните интереси и предпочитания. Посещенията в Центъра са безплатни.
Възможности за кариерно консултиране предлага и създадения от МОН „Национален портал за кариерно ориентиране на учениците“ http://orientirane.mon.bg/. Всеки ученик би могъл да се регистрира в него и да попълни въпросник за оценка на собствените си интереси и способности. Центърът разполага с всички интерактивни упражнения, които могат да бъдат използвани при индивидуална работа.
Консултантите ще продължат да координират своите дейности с директори, учители, класни ръководители, педагогически съветници в училищата в Кюстендил.
 

Център за кариерно ориентиране - Кюстендил
netinfo