Борислав Тасков: Жителите на Джерман не искат депото за отпадъци
Борислав Тасков: Жителите на Джерман не искат депото за отпадъци / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Жителите на с. Джерман не са променили мнението си за последната година и не са съгласни в землището на населеното място да бъде изградено депо за отпадъци, каза председателят на Сдружение „Бъдеще за Джерман", което обжалва положителния ОВОС пред Върховен административен съд.
„Минават 5 години и управляващите решават, че там отново трябва да има депо. Защо през този период не намериха друг терен", пита Тасков. Според него, има поне 3 други терена, които отговарят на изискванията, но никой не го е търсил, за да иска мнението му. Борислав Тасков каза, че разчита на експертите, че ще подпишат доклада и становището с "особено мнение". Той заяви, че вярва на комисията, която беше избрана преди няколко седмици. Това са експерти, предложени от различните групи в ОбС- Дупница. Именно на общинските съветници ще разчитат Тасков и жителите на с. Джерман, да се спре изграждането на депо в землището на селото. За да се приеме решението за кандидатстване е необходимо 17 общински съветници да го подкрепят.
Какво ще се случи обаче предстои да се разбере, тъй като все още комисията не се е произнесла и няма окончателно становище за избор на терен.