/ netinfo
Първите обитатели на изградения временен приют за безстопанствено пуснати едри животни в Дупница бяха "арестувани" снощи. Конете се движели без надзор и свободно пуснати в района на жк. "Бистрица", а преди това са забелязани на шосето в участъка между Дупница и село Бистрица.

Готов е приюта за безстопанствени коне в Дупница

След сигнал на граждани до дежурния телефон на Община Дупница 0879/ 523-474, отговорникът за животинския обект ги е установил на място и прибрал, където са положени необходимите грижи за тях. Собственикът Ю.М. от Дупница е установен, съставен му е акт, който ще бъде в размер от 250 до 500 лева и се определя от кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Коне
Община Дупница

На заседание на ОбС-Дупница се очаква да бъдат приети и допълнителни санкции за собствениците на коне, като предложенията са 20 лева за всяко хванато животно и по 25 лева на животно за престой до 24 часа, отделно наказателен акт. До приемане и влизане в сила на допълнителните такси, свободнодвижещите се коне ще бъдат прибирани, като собствениците плащат само акт, без таксите за залавяне и престой.