/ netinfo
Напълно готов е приюта, в който ще се хващат безстопанствените коне, които се пускат от техните собственици в Дупница. Съоръжението се намира над жк."Бистрица" и бе изградено от Община Дупница след множеството сигнали и проблеми със свободнодвижещи се коне в жилищните квартали и по уличното платно, както и унищожаващи реколтата на земеделците.

ВиК-Дупница започна подмяната на водопровода по ул. "Венелин"

"Изпълнили сме всички изисквания за подобен временен приют. Буквално до дни очакваме разрешителното за регистрация от БАБХ, за да започне да функционира. Ще бъде назначен ловец и гледач.

Последните години кметовете по селата и служителите от "Контролното звено" се бяха превърнали в пъдари, а свободнодвижещите се коне в жк. "Бистрица" особено, бяха ежедневие.

Сега при всеки сигнал, конете ще се прибират и собственикът, за да си ги получи, ще трябва да си плати, както глобата в размер от 100 до 500 лева, така и времето за престой в приюта", коментира зам.-кметът на Дупница Крум Милев, който днес бе на място, за да инспектира приюта заедно с еколога на Общината Десислава Борисова.