/ netinfo
ВиК-Дупница започна подмяната на водопровода по ул. .Венелин" от днес. Да видят как стартират изкопните дейности, на място бяха и Управителят на водното дружество илия Илиев и кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

ВиК-Дупница сменя 1 км водопровод и спира водата за ул. Венелин и района

Почти 1 километър 50-годишен водопровод ще бъде изцяло подменен в следващите седмици. От ВиК са поставили обозначителни табели и преминаването на МПС-та по улицата не е затруднено.

"Това е най-дългият участък, по който ако минете, буквално през 10 метра сме разкопавали заради проблеми с водопровода. С подмяната му, се надявам да "забравят" нашите аварийни групи за съществуването на тази улица", лаконичен бе Илиев.

Инж.Чимев направи проверка и на изкопните дейности, свързани с подмяната на канализацията и по една от "емблематичните" улици "Велико Търново", която бе като след бомбардировки.

ВиК- Дупница зове за търпение, предстои ремонт на водопровода в района на градинката Муструков

Освен канал, там ще бъде също изцяло подменен водопровода, след което изградени тротоари и положен нов асфалт. "Няма да скрия, че съм доволен от факта, че живущите по тази улица, с които днес разговарях приемат положително дейностите и най-вече с разбиране подхождат към дискомфорта.

Има някои забележки по работата, но служителите от Общината и строителния надзор, които съблюдават за работата, ще се заемат с отстраняването им"; коментира инж.Чимев.