Арестуваха 19-годишна кюстендилка и двама холандци за порнографски сайтове
Арестуваха 19-годишна кюстендилка и двама холандци за порнографски сайтове / МВР

19-годишна девойка, с инициали Я. Д. от Кюстендил, е задържана във Варна. Тя е участвала в организирана престъпна група, разпространявала порнографски сайтове в интернет. Групата е била разбита при операция в хотел в местността „Св. Никола", съобщават от пресцентъра на МВР. Акцията е осъществена под ръководството на Районната прокуратура. Задържани са двама холандски граждани - на 26 и 28 години, като 19-годишната кюстендилка е била приятелка на единия от чужденците. Тя е известна на полицията като извършител на кражба като непълнолетна.

В хода на акцията били разпитани седем души, от които три момчета. В своите обяснения момчета потвърдили за дейността на задържаните - вечерта те били на работа в хотела.

Извършени са процесуално-следствени действия в хотелските стаи, наети от чужденците. От три обособени като студия помещения били иззети два лаптопа, документация за регистрация на фирма на името на единия чужденец, договор за ползване на интернет услуги, отчетни тетрадки с "изработените" часове и заплащане на момичетата, които са участвали в порнографските сесии, както и други документи, доказващи престъпната дейност.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.