Апокалипсис кога? тръгва на турне в страната
Апокалипсис кога? тръгва на турне в страната / Дарик,архив

Общинският драматичен театър-Кюстендил тръгва на турне в страната с представлението "Апокалипсис кога?". Пет постановки ще бъдат изиграни в четири града през месеците май и юни.

На 9 и 10 май "Апокалипсис кога?" ще бъде изигран във Варна, на 17 май - в Стара Загора, на 2 юни - в Пловдив и на 13 юни - в Театъра на българската армия в София. Актьорите Мариан Бачев, Дияна Любенова, Орлин Горанов и Вяра Зайкова, режисьорът Борис Панкин, както и авторите - Мирослав Милков, Йордан Колев и Тодор Карагяуров, са екипът, който направи постановка на кюстендилския театър.

"Необходими са 10 представления, за да кажем, че театъра ще бъде на печалба от "Апокалипсис кога?". Предвиждаме да го представим най-малко в областните градове. В Кюстендил е възможно отново да се играе през есента, ако има интерес. Постановката бе изиграна тук пред 1400 зрители, което е задоволително", заяви за Дарик директорът на театъра в Кюстендил Чавдар Ненов.

Кюстендилският театър предстои да гостува и на търговищкия театър с куклената постановка "Аладин и вълшебната лампа". Това ще стане от 22 до 26 април, като ще бъдат изиграни 9 представления.