КК Шурикен на Световната младежка лига в Италия
КК Шурикен на Световната младежка лига в Италия / КК Шурикен
КК Шурикен- Кюстендил участва с 4 състезатели, с треньор Веселин Димитров на Световната младежка лига в град Kaорле, Венеция. Близо 3000 бяха участниците от цял свят.

Андрей Тодоров при кадетите -63кг (118 състезателя) стигна до 1/8 финалите, като в първия кръг постигна победа над Италия 3-1, след това над Румъния с 5-1, в третия кръг победа срещу Франция 2-1 и на 1/8 финал загуба от Грузия 0-4. Малко не достигна на Андрей да се бори за медал, в момента той е 21- ви в световната ранглиста в категория -63 кг при кадетите, каза треньорът Веселин Димитров.
Янислав Мелеков, кадети -57кг започна от 2 кръг, където победи Словакия с 1-0 и в 3 кръг загуби 3-2 от Испания, като това бе първо голямо негово състезание на тази възраст. Виктория Венкова- кадетки +54 в първия кръг победи състезателка на Италия с 3-0, след това допусна загуба от Германия с 0-4. Георги Матуски бе много ощетен в дисциплината ката при деца до 14 г и не можа да премине в следващия кръг, остана на 5 място в групата си на кумите, след загуба от италианец.

“Щастлив съм, че бяхме сред най- добрите, въпреки че не можахме да спечелим медал това бе много ценен опит. Това бе и последно състезание за годината, следващото ще бъде началото на Януари в Хърватска. Благодаря на всички състезатели, че се представиха достойно и на техните родители за подкрепата”, каза за Дарик треньорът Веселин Димитров.
 
Дарик- Кюстендил