/ netinfo
Административен съд – Кюстендил стартира изпълнението на Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, осъществявана съвместно от Висш съдебен съвет и Министерство на образованието и науката.
           
В Актовата зала на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ гр. Кюстендил съдия Николета Карамфилова изнесе пред ученици от Хб и Хг клас лекция на тема: “Съдебната система в Република България. Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт.
 

лекция в ПМГ
netinfo


Структура на съдебната система. Висш съдебен съвет”. Магистратът приветства десетокласниците, пожелавайки им пълноценно участие в нея. Съдията обясни на разбираем и достъпен за възрастта на учениците език, каква е  структурата на съдебната система, разпределението на властите, правомощията на съдилищата в страната. Учениците бяха запознати със структурата и дейността на Висш съдебен съвет.
           
Образователната програма има за цел да обогати знанията на учениците за статута, структурата и функциите на съдебната власт, както и към формиране на правна грамотност и култура сред младите хора.