99 души ще продължат да получават безплатен обяд в Дупница
99 души ще продължат да получават безплатен обяд в Дупница / Дарик,архив

Кметът на Община Дупница - инж. Методи Чимев сключи договор за продължаване на услугата „Обществена трапезария", финансирана от Фонд „Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика. Така на територията на общината ще продължат да получат безплатен топъл обяд 99 лица. Срокът на договора е до 30 април 2016 год.

От безплатното хранене, могат да се възползват лица и семейства, получаващи месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/, скитащи и бездомни деца и лица.

Желаещите да ползват услугата могат да подават документи - заявление - декларация по образец в деловодството на Община Дупница до 17 часа на 28 декември 2015 г.

Подборът на лицата ще се извърши от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител на Дирекция „Социално подпомагане".