/ ThinkStock/Getty Images
8 дни остават до крайния срок за кандидатстване за финансиране на процедури „ин витро“ за три дупнишки семейства. Средствата в размер на 11 500 лв., бяха събрани по време на благотворителен концерт и базар. Документите се подават по електронен път до 30 май, а на 1 юни ще бъдат определени двойките, които ще получат финансиране за процедура.

„Процедурата за кандидатстване е изключително лека и отнема не повече от 5 минути. Бяхме максимално съсредоточени върху това да облекчим кандидатите, без да ги утежняваме с медицински документи. Самите ние извършваме служебна справка в клиниката, в която са записани пациентите и получаваме необходимата медицинска информация.

От 30 април до 30 май двойки с репродуктивни проблеми от Дупница кандидатстват за ин витро

Условията за кандидатстване на двойките са регламентирани в две декларации и едно заявление, които са публикувани на сайта на фондация "Искам бебе" (iskambebe.bg) и са напълно достатъчни, за да ги одобрим“, коментира председателят на фондация „Искам бебе“ Мария Янева.

След като бъдат попълнени документите, кандидатите трябва да ги изпратят на електронен адрес: dupnitsa@iskambebe.bg.

Концертът, който се проведе в началото на месец април беше под егидата на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, председателят на ОбС Емил Гущеров със съдействието на фондация „Искам бебе“.