Започна същинското състезание от Европейския шампионат по мотокрос
Започна същинското състезание от Европейския шампионат по мотокрос / netinfo

Същинското състезание в петият кръг от Европейския шампионат по мотокрос започна преди час на мотопистата край Хасково. 92-ма състезатели от осем държави мерят сили на пистата за петия кръг от шампионата. Състезанието е в класовете 65 и 85 cc, като целта на всички участници е да достигнат до гранд финала на Европейския шампионат, който ще се проведе през август във Великобритания. Вчера на пистата се проведоха тренировки и преквалификации.

Този път няма проблеми по организацията на състезанието, нито пък с подходите към пистата, които в крайна сметка бяха определени като законни.

Община Хасково е съорганизатор на състезанието. Румен Петков, който е председател на Организационния комитет към Федерацията по мотоциклетизъм, поздрави Общината, че в условията на тежка криза, без да се накърни бюджетът, е възстановила трасето в Хасково и го е направила част от Европейския календар. По думите на Петков българският мотоциклетен спорт носи на държавата безплатна реклама от 7 милиона евро годишно.