Гергьовден, с. Горски извор
Гергьовден, с. Горски извор / Дарик радио-Хасково, Архив
Традиционно на 6 май димитровградското село Горски извор е домакин на фолклорния празник „Заедно на Гергьовден“. Днес е 13-то му издание, като фолклорната група на селото отбелязва 60 години от създаването си.

Началото на празника бе в 8ч. с литургия и водосвет. В 9 ч. пред паметника Майка България бяха поднесени венци и цветя. В 10 ч. бе тържественото откриване на фолклорната програма в читалището.

Организатори са Община Димитровград, кметството на с.Горски извор, читалище "Пробуда" и църковното настоятелство при храма "Св. Георги".
На регионален фолклорен празник "Гергьовден - традиции и обичаи" е домакин по традиция днес и село Бодрово, където програмата в читалището ще стартира от 11ч.

С вечерна служба и водосвет в храма "Св.Георги" снощи и димитровградското село Брод започна празненствата за Гергьовден. Регионалният фолклорен празник там е с мото "Гергьовден цветен и зелен, като Великден благословен".  В двора на църквата фолклорни песни и ритуали представиха съставите на местното читалище "Пано Ангелов".