Задържаха крадливи хасковлии и малевец
Задържаха крадливи хасковлии и малевец / netinfo

Трима хасковлии и жител на село Малево са задържани за кражба от павилион, съобщиха от полицията. Вчера те проникнали в будка за вестници на ул."Св. св. Кирил и Методий" в Хасково, след като счупили стъклото й. Оттам откраднали неустановен брой мартеници, малки играчки, списания. Четиримата мъже са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

От полицейската дирекция съобщават и за 25-годишен симеоновградчанин, задържан за кражба. Криминалистите установили, че познатият им с подобните си прояви е проникнал в необитаем частен дом в Симеоновград, откъдето откраднал метална врата, 8 метални тръби, 36 метра оградна мрежа и метален капак на шахта. Задържан е до 24 часа.

Междувременно две кражби са регистрирани в РУП - Хасково. Първата е от детска градина в село Узунджово, откъдето неизвестен извършител е откраднал DVD, музикална система, ютия и дискове, след като е разбил прозорец и катинар на вратата. Втората кражба е от помпена станция "Узунджово", откъдето чрез срязване е откраднат 6 метра меден проводник. Последната регистрирана кражба за денонощието е от мазе на ул. "Първи май" в Димитровград. Неизвестен апаш е откраднал ъглошлайф, дрелка, акумулатор и стоманено въже на стойност около 300 лева. По всички случаи в съответните управления са образувани досъдебни производства.