Юлиян Семерджиев заместник-председател в ОбС на Димитровград
Юлиян Семерджиев заместник-председател в ОбС на Димитровград / Дарик радио-Хасково

Юристът Юлиян Семерджиев, който е трети мандат съветник в местния парламент на Димитровград, от днес е новият му заместник-председател. За кандидатурата му, предложена с аргументите, че е с опит и юридическо образование, гласуваха 23 съветници, по 4 гласуваха „против” и „въздържал се”.

Юлиян Семерджиев бе първи в листата на БДЦ, от която за съветник бе избрана и д-р Донка Атанасова. И макар че двама не са достатъчни за формиране на група, всеки от тях е в по 3 постоянни комисии, като Юлиян Семерджиев е и председател на тази за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси. Той бе избран да представлява и 24-процентния общински дял в на практика несъществуващото „Пеньо Пенев” ООД.

Преди избора му за заместник-председател димитровградските парламентаристи отхвърлиха предложението всяка от групите да излъчва по един, както и това за Катя Панева от „Да за Димитровград”.

Юлиян Семерджиев бе и във временната комисия, изработила новия правилник за дейността на общинския съвет в Димитровград, приет днес.

В предходния мандат функциите на заместник-председател изпълняваше лидерът на БСП в Димитровград Димитър Петров, който е съветник и в този.