ВК Раковски ще играе за медали и финал за Купата на България
ВК Раковски ще играе за медали и финал за Купата на България / Дарик радио, Хасково
ВК "Раковски" ще играе за медали и финал за Купата на България
90755
ВК "Раковски" ще играе за медали и финал за Купата на България
  • ВК "Раковски" ще играе за медали и финал за Купата на България

Медали и участие на финала за Купата на България- това са целите и задачите пред ВК „Раковски“, които постави на състезателките и новото треньорско ръководство кметът на община Димитровград Иво Димов. Снощи той ги посрещна в общината, а те му подариха волейболна топка с подписите на всички от женския волейболен отбор.

Предвид качественият състав, партньорството с „Марица“-Пловдив и новите треньори, по думите на Димов, целите са напълно изпълними. Старши-треньорът Иван Радичев посочи, че за него е чест да води този млад и перспективен отбор. Същото сподели и помощникът му Ваня Соколова, която отговаря и за школата на “Раковски”. Петър Ташев вече е мениджър на отбора и ще отговаря за организационно-техническите въпроси, съобщи димитровградският кмет Иво Димов. Той подчерта, че проектът ВК „Раковски“ не е краткосрочен, а идеята е с успехите на представителния женски тим да се привлекат възможно най-много деца от областта, като школата подготвя бъдещи успешни състезатели.

Капитанът на “Раковски” Вангелия Рачковска заяви, че заедно с останалите момичета ще направят всичко възможно да изпълнят поставените от Иво Димов цели.

Първенството стартира в петък, когато “Раковски” ще гостува на „Розова долина“-Казанлък. На 3 ноември от 18 часа димитровградският тим ще посрещне в зала “Младост” отбора на ЦСКА. Тогава ще е и официалното представяне на отбора пред местната публика.

В момента в залата се монтира ново осветление, което да отговаря напълно на изискванията на националните телевизии за предаване на срещите, посочи още Иво Димов. Той сподели също, че се надява в следващата една година да бъде осигурено финансиране за проекта, който предвижда мащабен ремонт на спортната зала. Чуйте го в приложения файл.