/ iStock/Getty Images
Откраднатата сума от обменното бюро в района на автогарата в Хасково, обрано през изминалата нощ, е 30 хил. евро и 30 хил. лева, обявиха пред журналисти от Районната прокуратура. От там уточниха, че криминалната проява е извършена в интервала 22:30ч. – 3:00ч. на 2-ри срещу 3 ноември.

В обекта е проникнато от задния вход на жилищния блок, където се намира обменното бюро, след като към обекта от мазетата на блока е била избита дупка в стената. Използвани са и технически средства.

Обраха бюро за обмяна за валута в Хасково

Все още не е ясно колко души са действали в обира, както и защо не се е задействала работещата охранителна система. Досега са разпитани 12 свидетели, предстои назначаването на експертизи. Работи се по няколко версии, каза районният прокурор Румен Сираков.

По думите му по случая е образувано досъдебно производство, а на местопроизшествието са направени няколко огледа. Иззети са веществени доказателства. Предстоят назначаване на експертизи. Текат интензивни издирвателни мероприятия от страна на органите на полицията, под ръководството на прокуратурата.
 
БТА