Хасково, Кампания "Жълти стотинки"
Хасково, Кампания "Жълти стотинки" / Областна администрация, Хасково
Областният управител на Хасково Станислав Дечев подкрепи благотворителната акция  „Жълти стотинки - Деца помагат на деца“ на сдружение „Съзидание 2012“. През 2019 г. тя е в помощ на Детското отделение на МБАЛ-Хасково. На пресконференция днес директорът на областната болница д-р Георги Гелов, областният управител на Хасково Станислав Дечев, началникът на Детско отделение д-р Атанас Паунов и координаторът на акцията за Хасково Людмил Чакъров дадоха символичен старт на кампанията.

Хасково, Кампания "Жълти стотинки"
Областна администрация, Хасково

„Подкрепям идеята на „Жълти стотинки“ да се подпомогне Детското отделение на нашата болница. Знам, че ръководството на здравното заведение и д-р Гелов в частност правят всичко възможно да подобряват условията в отделенията, да инвестират в модерна техника и да привличат доказани специалисти. И тази политика дава резултати, защото нашата болница е най-добрата в региона.  Но всяка помощ е ценна, когато става въпрос за здравето на нашите деца.Тази акция е полезна и за друго. Тя  учи децата ни на доброта и състрадание. А това са най-важните човешки добродетели“, каза областният управител Станислав Дечев.

Хасково, Кампания "Жълти стотинки"

Първите кутии за дарения от акцията „Жълти стотинки“ вече са поставени в МБАЛ-Хасково и Областна администрация. Средства се събират през цялата година. Те могат да бъдат превеждани по всяко време и директно по сметката на Сдружение „Съзидание 2012” в Банка ДСК, IBAN BG50STSA93000014652592, BIC STSABGSF. /