/ iStock/Getty Images
Военнослужещи са били ангажирани и в щабна работа на командването в столицата Кабул
В Хасково тържествено бе посрещнат и разформирован 38-я контингент на Въоръжените сили след 6-месечно участие в мисията на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа", предава БТА.

Хасково изпрати военен контингент за Афганистан

На централния площад "Свобода" в областния център командващият съвместното командване на силите ген.-лейтенант Любчо Тодоров прие строя на военното формирование от 159 офицери, сержанти и войници, сред които и 12 жени.

Военнослужещите заминаха за Афганистан на 11 май и се завърнаха в родината преди няколко дни. Ротата за охрана в Кандахар, съставена от над 100 армейци от 31-и механизиран батальон в Хасково, е изпълнявала денонощни дежурства на контролно-пропусквателни пунктове и патрулиране, както и охрана на летището в Кандахар.

Военнослужещи са били ангажирани и в щабна работа на командването в столицата Кабул. Офицери, сержанти и войници бяха наградени за добрата си служба от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на съвместното командване на силите и командира на Сухопътни войски ген.-майор Михаил Попов, който присъстваше на церемонията.
БТА