/ Агенция „Митници“
Турски гражданин е обвинен за контрабанда на 10 920 кутии цигари през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Случаят е от 15 април.

Тогава на пункта пристига товарен автомобил на път от Турция през България за Франция. Водачът, турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока, като част от нея са филтри за абсорбатори за професионални кухни. По метода "анализ на риска" митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При нея е установено, че в 91 от филтрите за абсорбатори са укрити и контрабандно пренесени в страната ни общо 10 920 броя кутии с цигари. Акцизната стока с обща пазарна стойност 74 796 лева е задържана.

Откраднаха цигари за близо 140 хил. лв. и товарен автомобил край Лом

Водачът на товарния автомобил Ш.Я. (50 г.) е привлечен към наказателна отговорност по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 3000 лева, както и забрана да напуска страната.

Близо 30 милиона къса контрабандни цигари са задържани през миналата година на ГКПП "Капитан Андреево", сочи статистиката на Агенция "Митници".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Грудев, БТА