Стара техника мъчи Общински пътнически транспорт
Стара техника мъчи Общински пътнически транспорт / DarikNews.bg
Жителите на село Спахиехо настояват да бъде разрешен проблемът с обществения транспорт. Трите села Горно Брястово, Долно Брястово и Спахиево са оставени без автобус и това е огромен проблем. Това разказаха на заместник областния управител Стефка Здравкова хората от Спахиево. Тя ги увери, че е запозната с казуса и че областният управител Станислав Дечев е положил огромни усилия да разреши спора чрез диалог, но за сега кметът на Хасково не дава никакъв отговор, а решаването на въпроса зависи от общината. Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер обясни, че също чака отговор от нея. Седемте нови курса, предложени от Искендер, трябва да се съгласуват с община Хасково. За целта той е изпратил писмо до Добри Беливанов и след като не е получил отговор, отново е сезирал областния управител. Станислав Дечев е организирал  среща с представители на двете общини, по време на която Искендер предал новите маршрутни разписания на заместник-кмета Балкански. И така вече месеци наред кметът на Минерални бани и стотици хора от три села чакат отговор от община Хасково, информират от областната администрация.

Приемни на областна управа-Хасково
Областна администрация, Хасково


От община Хасково по-късно днес информираха, че „разпространеното прессъобщение от областна администрация по повод недоразумения относно маршрутно разписание за села в община Минерални бани, не отговоря на истината.“
От общинската администрация в Хасково пишат още: „селата са част от общинската пътна мрежа. Транспортът до тях не зависи от друга община. 
Община Хасково е изразила съгласие да съдейства на община Минерални бани за разрешаване на проблема, като се използва областна транспортна схема.“
 
От общинската администрация в Хасково посочват още, че „официалното предложение на кмета на община Минерални бани след съгласуване е постъпило на 11.07.2018 година за нови маршрутни разписания, които са подисани от кмета на община Хасково Добри Беливанов и днес ще бъдат входирани в Областна администрация за разглеждане от областната транспортна комисия.“

По време на приемната на заместник-областния управител в Минерални бани от организацията на Съюза на инвалидите поискаха да им бъде предоставено помещение със свободен достъп за хора с увреждания за социални грижи. Те обясниха, че сега офисите на социалната служба са на 3 етаж и достъпът до тях е изключително труден. Стефка Здравкова настоя пред кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер за съдействие, а той се ангажира до края на ноември да осигури изнесен офис на първия етаж за социалните служители в сградата, където сега се намира службата. Новото помещение ще бъде ремонтирано, то е с рампа и ще бъде достъпно за всички, обясни той. Пак с намесата на кмета до края на този месец ще бъде изпълнено още едно искане на жителите на Минерални бани- пред Здравната служба ще бъдат поставени пейки и ще се оформят места за почивка.

Приемни на областна управа-Хасково
Областна администрация, Хасково

Да бъде ремонтиран пътят Зимовина- Поповец  искат живеещите в Стамболово. Те се срещнаха със заместник областния управител на Хасково Стефка Здравкова и посочиха, че този участък от няколко километра е опасен за движение, силно захрастен и с огромни пропадания. По време на приемната в община Стамболово хората настояха още за довършване на пътя за с.Балкан, за почистване на реката в Царева поляна и за възстановяване на паметника в с.Силен.

Приемни на областна управа-Хасково
Областна администрация, Хасково

Кметът на Стамболово Мухлис Сербест съобщи, че вече е спечелен проект за ремонт на 3 детски градини по програма „Развитие на селските райони“. В селата Малък извор, Голям извор и Силен ще бъдат напълно ремонтирани, обзаведени и обновени детските заведения.