Димитровград, спортна зала
Димитровград, спортна зала / Дарик радио, Хасково
Ремонтираната спортна зала "Младост" в Димитровград ще бъде открита официално от 18:00 часа с фолклорния спектакъл "Ние, българите" на ансамбъл „Чинари“. 3 млн. лв. бе стойността на ремонта, като средствата бяха осигурени от правителството.
 
От общината в Димитровград предупреждават, че гражданите, взели безплатни билети-покани ще могат да се настаняват по местата си след 17ч. и в залата няма да бъдат допускани с храни и ядки, като е допустимо да носят единствено вода.

Началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Антоанета Шаркова уточни, че на първи ред са предвидени места за хора с инвалидни колички и техните придружители. Безплатните покани за спектакъла са с ред и място и свършиха за броени часове, тъй като интересът е много голям, уточниха от общината.

1082 са местата в спортната зала след мащабния ремонт, който бе първият подобен за спортната зала за последните 40 години.

Целевата субсидия бе отпусната с решение на Министерския съвет в началото на декември 2016 г. за реконструкция, модернизация и мерки за енергийна ефективност на залата. Малко преди това силен вятър отнесе част от покрива й, което наложи спешен ремонт, преместване на националния конкурс „България танцува“ и отлагане на среща от волейболната женска лига на местния клуб „Раковски“.