Стотици декари изгоряха край Великан и Меричлери
Стотици декари изгоряха край Великан и Меричлери / DarikNews, архив

27 дка смесена гора, 5 дка широколистна, 0,5 дка иглолистна и 500 дка лесонепригодни площи изгоряха при пожара край село Великан и град Меричлери вчера, пламнал около 13 ч.в сухи треви и иглолистна гора, собственост на държавното горско стопанство. В процес на установяване е причината. Спасени са 15 сгради, 3000 дка широколистна гора и 120 пчелни кошера, информират от областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението". Още два пожара са нанесли макар и незначителни щети- на ул. Македония в Хасково снощи се е самозапалила електрическа скара, която е изгоряла а в пламъците са опушени 5 кв. м стени. Небрежност при боравене с открит огън е подпалило стърнище и дискова брана в двора на жена в с. Каснаково. Унищожена е автомобилна гума ва дисковата брана и са спасени 3 сгради.

12 са били пожарите през денонощието в сухи треви и отпадъци на различни места от област Хасково.  В 19:22 ч. снощи с 1 автомобил от РСПБЗН - Димитровград са откликнали на лъжливо повикване за пожар в борова гора край кв. "Марийно".

От службата в Симеоновград са извличали закъсал лек автомобил на жп линията Димитровград - Симеоновград при село Константиново.