Стефан Димитров жали решението на ОИК за отстраняването му от ОбС пред съда в Страсбург
Стефан Димитров жали решението на ОИК за отстраняването му от ОбС пред съда в Страсбург / Дарик радио-Хасково
Стефан Димитров жали решението на ОИК за отстраняването му от ОбС пред съда в Страсбург
83251
Стефан Димитров жали решението на ОИК за отстраняването му от ОбС пред съда в Страсбург
  • Стефан Димитров жали решението на ОИК за отстраняването му от ОбС пред съда в Страсбург

Със съветник по-малко ще е 10-членната група на „Да за Димитровград” поне до началото на 2016 година, посочи на пресконференция днес водачът на коалицията Стефан Димитров. След като не положи клетва на първото заседание за конституирането на общинския съвет, с решение на ОИК той бе заличен от списъка с избраните за съветници, а на мястото му за съветник бе обявена Снежана Ангелова. Димитров обжалва решението на местната комисия пред ЦИК и тъй като все още решение на казуса няма, на следващото заседание на местния парламент нито един от двамата не бе допуснат до съветническата банка.

Днес, повече от месец по-късно, Стефан Димитров заяви категорично, че ще продължи да търси истината, ако се наложи - и пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

На пресконференцията днес Димитров припомни, че още на 3 ноември е депозирал писмо за отсъствието си пред областния управител. „Защо областният управител не го е препратил до ОИК, не мога да кажа“, коментира Димитров. Той уточни, че  по смисъла на закона това бездействие не е административно нарушение, но по думите му „областният управител е имал ангажимент, след като писмото е пратено до него и е налице промяна в обстоятелствата, да препрати писмото до ОИК“. Димитров обърна внимание и, че подаването на заявлението е съвпаднало с обнародването на решението на ЦИК за тази промяна, поради което е бил на практика в невъзможност да реагира своевременно.

За съжаление, в България демокрацията се простира дотам, че на всеки се дава възможност да гласува, коментира още Стефан Димитров на днешната пресконференция. Чуйте го в приложения файл.