/ Дарик радио, Хасково
Скандал в хасковския ТЕЛК е избухнал заради 80-годишна старица, която е била настанена в ОАИЛ и така е пропуснала да се яви вчера пред лекарите, за да бъде освидетелствана заради прекаран инсулт.

Организации на хората с увреждания настояват за промени в новия закон

За случая разказа сина й Венко Паунов. Днес на място се оказа, че възрастната жена е била и с неокомплектовани документи пред ТЕЛК, което е било обяснено на сина й.

Скандалът е избухнал след като Венко Паунов е поискал лекарите да отидат на място да я прегледат в МБАЛ и така да не пропусне датата за освидетелстване. Председателят на ТЕЛК д-р Лиляна Михова обясни пред репортери, че от една страна липсват документи за Паунова и от друга страна те проверяват не моментното състояние на пациента, а хроничното заболяване и дефицитите от него.

Всеки пети човек с увреждания, който е подновил своя ТЕЛК по новата наредба, е ощетен

По думите на Паунов, лекарите в ТЕЛК му предложили да доведе майка си, след като бъде изписана от болницата. Той обаче каза, че тя е възрастна, много е зле и няма сили да я води в ТЕЛК.

По-късно д-р Михова направи консултация със свои колеги и докато тя е настанена в МБАЛ-Хасково ще й направят изследване със скенер и консултация с невролог.