Акт и съдебно дело срещу пияния шофьор, който е карал в насрещното в Хасковско, предава NOVA.

В продължение на 20 километра той криволичеше по пътя край Хасково и за малко не предизвика десетки катастрофи. На клипа се вижда как карайки в насрещното, той избутва автомобили, като няколко пъти е на косъм да се удари в някой от тях. 

В насрещното: Пиян шофьор застрашава живота на останалите водачи (ВИДЕО)

Оказва се, че шофьорът е разбрал чак от клипчето какво се е случило, а пробата му за алкохол е отчела 2,62 промила. 61-годишният Ахмед Хасан споделя, че е пил ракия на село.

"Само една чаша беше, не се чувствах пиян. Помня по едно време, че излизах от пътя. Съжалявам много, не помня преди да съм се качвал да карам пиян", споделя той.

Назифе Шукри споделя, че след рисковото шофиране мъжът ѝ се е прибрал да спи. "Беше легнал на дивана и като го попитах защо не е на леглото, той каза, че така иска. По това разбрах, че е пиян. И преди пиеше много", каза тя.

Радко Кьосев подава сигнала и обяснява, че шофьорът е бил в неадекватно състояние и е само въпрос на късмет, че не е имало пътен инцидент с поне 10 автомобила. 

Той не е арестуван заради здравословен проблем. По разказите на свидетелите е започнало разследване, взета му е книжката и са му свалени номерата. Предстои прокуратурата да прецени дали да му повдигне обвинение. 
nova.bg