Школата по етнография с награди от конкурса Родолюбие
Школата по етнография с награди от конкурса Родолюбие / netinfo

Победителите в Деветнадесетия национален ученически конкурс "Родолюбие" бяха наградени в София по повод Деня на народните будители. Сред тях са и петима участници от Школата по етнография при Младежкия център. Конкурсът се организира от Националния клуб „Родолюбие", със съдействието на Министерството на образованието, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски", Синдиката на българските учители, Националния исторически музей, Националния военно-исторически музей.

Пет участници от Школата по етнография, история и народно приложно изкуство при Младежкия център получиха класиране на призови места.

Целта на конкурса бе участниците в него да изкажат свое становище по някои от предложените акценти, оценка за събития и личности, разгледани на фона на европейските и световни процеси. В работите си  авторите на реферати, есета и презентации излагат проучените от тях факти и събития, както и своите разсъждения по разглеждания въпрос или събитие, мястото на България в него и отражението му върху нашето историческо, материално и духовно развитие и приноса ни в световната цивилизация и култура.