Шампионско флагче на Лестър получи кметът на Хасково Добри Беливанов
Шампионско флагче на Лестър получи кметът на Хасково Добри Беливанов / Община Хасково

Шампионско флагче на Лестър получи кметът на Хасково Добри Беливанов от заместник председателя на търговско промишлената палата на Лестър Джон Таунзънд. Отборът на Лестър по футбол спечели шампионската титла в Англия.

Шампионско флагче на Лестър получи кметът на Хасково Добри Беливанов
netinfo

Джон Таунзънд се срещна днес с кмета Добри Беливанов и заместник-кмета Евгени Консулов. На срещата бе обсъдено отбелязването на 10-годишнината от побратимяването на Хасково с Лестър. Коментирани бяха и бъдещите сфери на сътрудничество между двата града, както и размяната на визити. Има идея да бъдат разменени бизнес делегации, а така също и групи с представители от  сферата на културата, съобщават от пресцентъра на община Хасково.

Шампионско флагче на Лестър получи кметът на Хасково Добри Беливанов
netinfo

Областният управител на Хасково Станислав Дечев също посрещна в кабинета си днес почетния председател на търговската палата на Лестър. Областният управител  презентира Хасковска област и най-вече възможностите за икономическо развитие и съвместни бизнес-проекти с партньори от Лестър. Той припомни, че двустранният договор между Хасково и Лестър е за срок от 10 години и че трябва да се мисли за неговото продължаване през 2017 година. Важно е да се включат и нови сфери на сътрудничество, коментира Станислав Дечев. Той изтъкна предимствата на региона по отношение на стратегическо положение, инфраструктура и комуникации, развито земеделие и винопроизводство. Сигурен съм, че можем да задълбочим двустранните отношения в сферите на образованието, културата, спорта и разбира се, да продължим вече установеното сътрудничество между полицейските и противопожарни екипи, каза още той.

 

Почетният председател на Търговската палата на Лестър подчерта, че чуждестранният бизнес би искал да знае какви са облекченията, които ще ползва при инвестиции тук.