РИО и директорите се подготвиха за 15 септември
РИО и директорите се подготвиха за 15 септември / netinfo
Нито едно училище в Хасково не е заявило отказ от участие в системата за диференцирано доплащане на учителския труд. Това стана ясно на съвещание между школски директори от региона и ръководството на образователния инспекторат.

Началникът му Иван Панайотов посрещна колегите си и с лична оценка на подготвяните учителски протести. Според него те са справедливи, щом са за благото на учениците.

Традиционната септемврийска среща в Дома на учителя анализира успехите и слабостите на изминалата учебна година и набеляза приоритетите в работата за настоящата.

Изложената статистика показа, че от 30 666-те ученика, прекрачили школския праг на миналия 15 септември, 456 не са завършили и са отпаднали преждевременно. 18 директори са били предупредени с предписания за нередности и пропуски в работата им, а проверките по жалби след конфликти в училищата е значителен.

860 педагози са повишили квалификацията си чрез участия в различни курсове през годината, отчитат като плюс експертите от инспектората. 89 е броят на европейските проекти, реализирани в местните гимназии.

Нивото на подготвеност на хасковлийчета е на процент от средното за страната, ако се съди по външното оценяване, проведено през тази година с децата от четвъртите класове и учениците в профилирани езикови гимназии.