/ Дарик радио, Хасково

Приключи разследването по делото за знаковия грабеж на крупната сума от 1 833 000 лв. от Пощата в Хасково, съобщиха от полицията. Деянието бе извършено вечерта на 7-ми срещу 8 юни 2016 г., когато група маскирани мъже проникват в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя.

Обирът на Пощата в Хасково отиде в „трета глуха”

обир на Поща в Хасково
Дарик радио, Архив

Извършителите в рамките на минути, проникват в трезора на пощата и чрез използване на металорежещи машини отварят три масивни метални каси, като от там отнемат крупната сума пари и след това се оттеглят с предварително подготвени автомобили и маршрути.
 

обир на Поща в Хасково
Дарик радио, Архив

В резултат на усилията на разследващия екип сформиран от служители на Областна дирекция на МВР-Хасково, служители на ГДНП–МВР София и под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, посредством извършените множество оперативно-издирвателни мероприятия на територията на цялата страна са установени извършителите на деянието.

Съдът остави двама в ареста за пощенския обир

Според разследващите, се касае за криминално проявени мъже с технически познания. В резултат на водените процесуално следствени действия и издирване част от извършителите са задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление. При извършените множество процесуални действия на територията на страната са намерени улики и веществени доказателства, уличаващи същите и документиращи престъпната им дейност в извършеното престъпление.

Прокуратурата потвърди: Четирима в ареста за обира на пощата

В хода на разследването са разпитани над 100 свидетели, назначени и изготвени са близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания. Делото е изпратено на Окръжна прокуратура-Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица. На този етап няма обвинителен акт. 

Красимир Кънчев - Красивия
Дарик радио, Архив

Кои бяха арестувани по случая и каква е съдбата им?

В ареста попадна шампионът по мотокрос Красен Кънчев - Красивия. Зад решетките за кратко бе и хасковлията Кадир Масан - Катката, след това и той бе освободен срещу парична гаранция, Антон Найденов - освободен срещу парична гаранция, и димитровградчанинът Тихомир Мавродиев - също го освободиха срещу парична гаранция.

Като за последния към мотивите на съда за промяна на мярката му направи впечатления този - „разколебано обвинение”.