/ Дарик радио, Хасково
Две години след обира на хасковската поща, когато бяха откраднати 1,8 млн. лева, предназначени за пенсии, няма написан обвинителен акт, няма и никой предаден на съд. На 5 юли 2017 г. след запитване от Дарик от Окръжна прокуратурата Хасково отговориха, че предстои написването и внасянето на обвинителен акт.

Съдът остави двама в ареста за пощенския обир

Днес отново зададохме същия въпрос и от държавното обвинение ни отговориха, че разследването не е приключило. Освен това делото било при наблюдаващия прокурор и предстои да се направи анализ на събраните доказателства до момента, а след това да се направи преценка за допълнителни действия по разследването.

Прокуратурата потвърди: Четирима в ареста за обира на пощата

Разследването забуксува още преди година, когато от съда освободиха всички задържани. Съдиите оповестиха, че „обвинението е разколебано”. От килията заради провала на разследването излязоха - Красен Кънчев-Красивия от село Присово, хасковлията - Кадир Масан-Катката, Антон Найденов и димитровградчанинът Тихомир Мавродиев.

Полицията работи по няколко версии за обира на пощата в Хасково

По този случай се очакваха големи резултати, каквито между другото ни беше наложено да очакваме. Две години по-късно след най-големия обир в най-новата ни история - случаят е в „трета глуха”. И за пореден път въпросите са повече от отговорите.