Полицията работи по няколко версии за обира на пощата в Хасково
Полицията работи по няколко версии за обира на пощата в Хасково / Дарик радио, Хасково
Полицията работи по няколко версии за обира на пощата в Хасково
87526
Полицията работи по няколко версии за обира на пощата в Хасково
  • Полицията работи по няколко версии за обира на пощата в Хасково

Централната поща на бул. България в Хасково, която тази нощ бе обект на обир, остава затворена. Очаква се по-късно през деня от прокуратурата и „Български пощи” да съобщят каква е откраднатата сума, но се коментира неофициално, че тя се измерва в милиони. Полицията работи по няколко версии, като не изключва и тази за обира да са помогнали вътрешни хора, коментира директорът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков.

От рано тази сутрин десетки хора идват пред пощата, за да проверят дали могат да получат пенсиите си, да платят сметките за ток, вода и телефони, да получат или изпратят запис, но се очаква през целия ден днес пощата да остане затворена. Към момента от полицията съобщават, че касите, обект на кражбата са били три, а се предполага, че нападателите са били повече от трима, като са действали изключително професионално и са заличили следите си- помещенията са били залети с препарат, като тепърва се установява какъв точно, били са разпръснати и косми, като предположенията са, че са взети от фризьорски салон.

Сигналът за обира на Централната поща в Хасково е бил подаден малко след 4 ч. тази сутрин. Предполага се, че кражбата е извършена между 2 и 4 часа. Крадците са проникнали в сградата през задния служебен вход, като първо са изкъртили две решетки на оградата и после са разбили  вратата. От електрическото табло те са прекъснали тока, демонтирали са камерите и са завързали пазача. През нощта сградата се охранява не само със СОТ, но и с жива охрана. По информация от полицията върху пазачът не е било оказано сериозно насилие и човекът е в добро физическо състояние.

И в момента продължават огледи и експертизи. Текат разпити. Случаят е докладван на прокуратурата, съобщи на брифинг директорът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков. Чуйте го в приложения файл.