През септември турски инвеститор стартира строежът на завод край Димитровград
През септември турски инвеститор стартира строежът на завод край Димитровград / Дарик радио, Хасково

След година- през юни 2017 година се очаква край Димитровград да заработи новият завод на турска компания, която произвежда автомобилни лампи за няколко европейски марки автомобили. Изграждането на завода ще стартира през месец септември. Това стана ясно на пресконференция в община Димитровград, която кметът Иво Димов и екипът му дадоха  заедно с единия от собствениците на компанията Махмут Озлу и изпълнителният й директор Серкан Куруолу.

През септември турски инвеститор стартира строежът на завод край Димитровград
netinfo

Инвестицията ще бъде не по-малко от 5 000 000 евро. Очаква се застроената площ на завода да е от 20 000 кв.м., като ще произвежда фарове, стопове, мигачи за няколко европейски марки автомобили. Предвижда се  поетапно да бъдат разкрити 350 работни места, като турските инвеститори не пожелаха да конкретизират  към момента как ще става наемането на работна ръка. Очаква се персоналът да премине обучение, предвид спецификата на производството. От турската компания днес не посочиха и конкретен размер на вероятните трудови възнаграждения, но увериха,че те ще бъдат съобразени със заплащането в този бранш. Тайна остана и какво е заплащането на работещите в компанията в Турция.

Намираме се в България сред приятели, в нашата компания не делим хората по пол, националност, религия, категорични бяха инвеститорите.

Преди 20 дни те са влезли във владение на закупения частен терен от близо 30 декара покрай пътя Хасково-Димитровград, между село Крепост и бившия Домостроителен комбинат.

През септември турски инвеститор стартира строежът на завод край Димитровград
netinfo

 

Кметът Иво Димов припомни, че първоначално са харесали общински терен край кв. Марийно, но земята там се оказала неподходяща за предвидения строеж. Инвестицията е факт след година и половина преговори и това е първата от поредица срещи с медиите, на които ще бъдат представени новите инвестиции в Димитровград, каза той.