Миграцията село-град по примера на Димитровград
Миграцията село-град по примера на Димитровград / Исторически музей, Димитровград
Представят в Димитровград книга за миграцията село-град
95140
Представят в Димитровград книга за миграцията село-град
  • Представят в Димитровград книга за миграцията село-град
Книгата на Биляна Раева „Миграцията село-град по време на социализма по примера на Димитровград“ ще бъде представена от 17.30 ч. днес в димитровградския Исторически музей. Биляна Раева е родена през 1976 г. в града и е възпитаник на езиковата гимназия. Завършва „Етнология“ в софийския университет през 2001 г.

Книгата е резултат от защитената й дисертация за докторска научна степен в Института за етнология и фолклористика при БАН през 2012 г. Издаването й бе финансирано изцяло от община Димитровград с 3 000 лв. от общо предвидените за книгоиздаване през 2017 г. 5 000 лв. и е посветена на 70-годишнината на града.

Изследването е издадено в тираж от 1000 броя. То ще се разпространява безплатно от община Димитровград. Включва седем теми, сред които: „Младежките бригади в Димитровград“, „Адаптация на мигрантите към индустриалния труд“, „Професионалната реализация на жените в Димитровград“ и др.

Биляна Раева
netinfo

Биляна Раева в последните няколко години  живее със семейството си в Германия. За презентацията на книгата се връща в родния град.

Много са книгите, издавани за Димитровград през годините. Това е едно повече етноложко, отколкото историческо изследване и специфичното е, че включва доста интервюта, както и материали от фонда на Историческия музей и Държавен архив-Хасково, коментира уредникът от музея Недялка Тодорова.

Чуйте я в приложения файл.