От спа и културен туризъм се интересуват гостите на Кадир Исов от Москва
От спа и културен туризъм се интересуват гостите на Кадир Исов от Москва / Областна администрация-Хасково

Кметът на район Чертаново, Москва, Владимир Михеев и заместникът му по социалните въпроси Елена Дергачева се срещнаха днес с областния управител на Хасково Кадир Исов. Гостите са на 5-дневно посещение в региона по покана на областната администрация.

Целта на визитата е да се запознаят с местните условия за спа и културен туризъм. Предвидени са и редица срещи с представителите на бизнеса в област Хасково, като ще бъдат посетени също винарни и предприятия за производство на машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост. Визитата започна от вчера, като първата посетена община бе Минерални бани. В програмата са включени посещения и в общините Стамболово, Харманли, Свиленград.

На срещата в областна администрация Кадир Исов поздрави гостите  с държавния празник на Руската федерация – 12 юни и ги запозна с развитието на бизнеса и туризма в региона, както и с неговия потенциал за балнеолечение и екоземеделие. Въпреки че пазарът в Москва е твърде богат на стоки от цял свят там липсват традиционните български селскостопански продукти, коментираха гостите.

От спа и културен туризъм се интересуват гостите на Кадир Исов от Москва
netinfo

 

Бутилка качествено българско вино и плакет на областна администрация връчи в края на срещата Кадир Исов на чертановския кмет Владимир Михеев. 112 000 е населението на района. Двамата се обединиха около мнението, че тази първа опознавателна среща е била полезна за двете страни и е поставила началото на едно бъдещо сътрудничество в областта на бизнеса и културата.